КВІ
Субота
27
15:20

​У Житомирі чоловік з чужою банківською карткою пішов по магазинам

Слідчі поліції зібрали докази причетності чоловіка до привласнення платіжного засобу та крадіжки коштів з рахунку. На початку лютого 48-річна містянка повідомила поліцейських про зникнення її банківської картки та грошей. За словами потерпілої, з рахунку було викрадено близько 15 тисяч гривень.

Оперативники Житомирського районного управління поліції провели низку розшукових заходів та встановили причетного до правопорушення. 32-річний житомирянин визнав свою провину в учиненому та розповів, що розраховувався за допомогою чужої банківської картки безконтактним способом, що не вимагало пін-коду. Він купував харчові продукти, алкоголь та інші речі в магазинах міста.


Крім того, встановлено, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за користування чужою банківською карткою. Тоді йому судом було обрано покарання, не пов’язане з позбавленням волі.


Нині слідчі Житомирського районного управління поліції інкримінують фігурантові вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) КК України.


За вчинені правопорушення підозрюваному загрожує ув’язнення від 5 до 8 років.


Правоохоронці інформують: знайдені банківські картки можна принести до найближчої фінансової установи або до відділку поліції, чи зателефонувати за номером, вказаним на платіжному засобі до банку й повідомити про знахідку.


У разі втрати вашої банківської картки — негайно зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи й заблокуйте можливість її використання.

Вчора

Сторінки:
Нагору