КВІ
Неділя
28
08:15

​У Житомирі «домушник» обікрав квартиру, поки її мешканці знаходилися в іншій кімнаті. ВІДЕО

У Житомирі 45-річний містянин виявився причетним до проникнення до чужої квартири та викрадення з неї ювелірних прикрас. «Професійний» домушник зміг непоміченим зайти до квартири, вхідні двері якої господиня необачно залишила відкритими, та викрасти коштовності. При цьому в оселі знаходилися донька господарки та її подруга.

Коштовні прикраси, які злодій поцупив з квартири необачливої жінки, він вже встиг продати. Нині затриманий дає слідчим поліції пояснення щодо мотивів свої дій.


За інформацією поліції, 1 травня цього року до поліцейських звернулася потерпіла, яка повідомила про крадіжку з її квартири коштовностей. При цьому замки вхідних дверей та вікон у помешканні були неушкоджені. Тому житомирянка і гадки не мала, коли та за яких обставин могла трапитися ця крадіжка.


Оперативники переглянули записи відеокамер у під’їзді та встановили, що кілька днів тому там «хазяйнував» сторонній. Було зафіксовано, як він намагався відчинити двері однієї з квартир. Коли злодій не зміг це зробити, чоловік піднявся сходами вище і вже через хвилин десять він спускався з пакунком у руках.


Поліцейські швидко встановили особу «візитера». Ним виявився 45-річний містянин. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини і нині є обвинуваченим у крадіжках. Правоохоронці розшукали його у місті, оскільки додому він не з’являвся.


Чоловік розповів правоохоронцям, що того дня знайшов несподівано для себе відчинені двері квартири. З’ясувалося, що господиня якраз вийшла на кілька хвилин до магазину і не зачинила їх на ключ, оскільки в оселі залишалася донька з подругою. Поки вони спілкувалися в одній кімнаті, він безперешкодно пройшов до інших та забрав звідти золоті прикраси і непомітно вийшов з квартири, зачинивши двері.


Нині слідчі Житомирського районного управління поліції з’ясовують усі обставини правопорушення у рамках відкритого кримінального провадження.


Попередня правова кваліфікація події - ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За вчинене причетному загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору