ТРА
Субота
4
04:56

​У Житомирі на комунальному автотранспорті не вистачає водіїв

В комунальному підприємстві "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" — нестача водіїв. На сьогоднішній день для виконання графіків руху автобусів потрібно ще мінімум 10 водіїв. Про це Суспільному розповів начальник автобусного парку трамвайно-тролейбусного управління Богдан Ткач.

За його словами, частина водіїв пішла до війська, а нові не хочуть офіційно працевлаштуватись, аби не ставати на облік у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Богдан Ткач розповів, що підприємство сьогодні обслуговує три міських маршрути: 44, 33 та 23. Щоденно на лінію виїжджає 20 автобусів.


"На сьогоднішній день 7 водіїв у нас мобілізовані. Після того почалася нехватка водіїв. Багато приходять, запитують про роботу, але офіційно не хочуть, бо питання стоїть щодо військкомату. На сьогоднішній день для забезпечення 20 графіків виконання нам потрібно ще 10 водіїв", — сказав начальник автобусного парку ТТУ.


Через нестачу водіїв у ТТУ є транспорт, який простоює, каже Богдан Ткачук. За його словами, автобуси, могли б використовувати на додаткових маршрутах.


"Сьогодні на маршрутах використовуємо автобуси МАЗ, Сканія. Також у резерві перебувають автобуси Сканія, МАН — і це із-за того, що не вистачає водіїв для обслуговування додаткових маршрутів", — розповів начальник автопарку.


Богдан Ткач сказав, що є потреба у водіях з категорією "Д". З його слів, стаж не обов’язковий. Стажуванням на всіх автобусах і маршрутах підприємство забезпечить.


Віктор Слідзевський понад п’ять років працює водієм комунального транспорту у житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні. Віктор розповів, що від початку повномасштабної війни зменшилась кількість водіїв та змінився робочий графік.


"Три дні працюємо, один день вихідний, — розповів Віктор Слідзевський. — Перша – друга зміна ми міняємось. Ну звичайно, коли 4/2 графік був, то було краще. Зараз такий час, що мусимо пристосовуватись до реалій, які у нас є. Мусимо працювати 3/1. Сподіваємося, що будуть водії і повернемося до того ж графіку, який був у нас колись".


Водій 23 маршруту Роман Левченко говорить, що для нього робота у другу зміну важча, ніж у першу.


"На другу важче, бо темніє рано. Ти сідаєш за кермо — і одразу темно. О котрій починається друга зміна? Сьогодні о 15.06 і закінчиться 21.56. Графік був робочий 4/2, а зараз 3/1 і просять ще у вихідний вийти. Війна йде, що тут казати", — сказав Роман Левченко.

Вчора

Сторінки:
Нагору