ТРА
Субота
4
05:15

​У Житомирі попрощалися з двома загиблими військовими — Сергієм Лукащуком та Ігорем Жуковським

25 січня у Житомирі на Смолянському військовому кладовищі попрощалися з двома загиблими військовими — 26-річними Сергієм Лукащуком та Ігорем Жуковським, які загинули захищаючи Україну.

Сергій Лукащук народився та виріс у Житомирі. Після закінчення автодорожнього коледжу він займався промисловим альпінізмом. Крім того, працював із дітьми, створюючи мотузкові парки, а також працював у оздоровчих таборах і займався альпінізмом із дітьми.


"Він ніколи не переживав за себе, завжди віддавав свій час та зусилля іншим, був жертовним у справах. Всі могли піти відпочивати, а він постійно щось доробляв і часто це було ночами. Ми часто навіть і не бачили цього, але на ранок було видно саме ту працю, яку зробив він", — розповів друг загиблого Сергія Лукащука Андрій.


Із квітня 2023 року Сергій Лукащук пішов служити до війська. Військовослужбовець загинув 29 серпня 2023 року в Луганській області. Через п'ять місяців загиблий на щиті повернувся до Житомира.


"У бою він показував себе просто відмінно, завжди був на передовій. Я досі себе картаю, що мене тоді не було поруч із ними. Я б вийшов разом із ними і гідно вистояв. Є такі побратими, як "Мавік", "Рудий", "Шторм" — вони були разом із ним під час цього штурму і показали себе героями", — сказав побратим загиблого Сергія Лукащука на позивний "Романтик".


Ігор Жуковський також народився та виріс у Житомирі. За фахом він був стоматологом, а з 2016 року чоловік служив за контрактом у Збройних Силах України. Воював під час проведення Антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил на посаді саніструктора. Після демобілізації працював у сфері приватного бізнесу. З перших днів повномасштабного вторгнення він повернувся до війська.


"Коли почалося АТО, він поїхав на фронт як стоматолог, де надавав допомогу нашим бійцям. Пізніше він перевчився на бойового медика. Зі слів, які я чула, вони йшли на допомогу нашим бійцям і потрапили на міну", — розповіла вчителька загиблого Ірина.


Під час виконання бойового завдання на території Донецької області Ігор Жуковський отримав поранення, внаслідок якого помер 16 січня 2024 року.


"Ці два воїни, яких ми проводжаємо в останню путь, народилися в один день, в один рік і в один місяць. І так склалася доля, що їх ховають в один день", — сказала представниця міського центру соціальних служб Ольга Калоша.


Вічна слава і світла пам'ять нашим Герям.

Вчора

Сторінки:
Нагору