БЕР
Вівторок
19
11:00

​У Житомирі тиск подачі води знижений

У місті продовжують прокладати новий трубопровід. Через це тиск подачі води знижений. На тиск впливають і постійні поливи, які здійснює приватний сектор.

У чому проблема

Стара магістраль непридатна для транспортування води. Її необхідно терміново замінити. Роботи розпочато вже після повномасштабного вторгнення.


Загальна протяжність трубопроводу — понад півтора кілометри! До того ж — великого діаметру!


Чому так довго

Проєктувальники не змогли передбачити перешкоди: кабельні лінії, трубопроводи. Вони не були нанесені на карту, на топозйомці їх не видно. Доводиться обходити.


Кінець травня був дощовим. Довелося чекати абсолютно сухої погоди, щоб висох котлован. З’являється дефіцит палива, підрядники запізнюються з доставкою матеріалів.


Що робити

Полив городини у приватному секторі здійснювати у непікові часи. Найкраще після 21:00. Це дасть змогу містянам з багатоповерхівок мати достатній тиск.


Чому варто почекати

Магістральний трубопровід зносився не за рік. Йому більше 70 років. Перебої з водою — це не її відсутність. Житомир би лишився без води, якби не негайні ремонтні роботи.


І на останок. Комунальні мережі родом із радянського союзу. Технології будівництва і якості були іншими. Так, є дискомфорт. Але роботи ведуться, застосовуються сучасні технології.


Тримаймо стрій, Житомире!

Вчора

Сторінки:
Нагору