КВІ
Неділя
28
22:42

​У Житомирі завершують ремонт котельні, пошкодженої російським авіаударом

У Житомирі завершують ремонт котельні, яку пошкодила вибухова хвиля під час авіаудару першого березня 2022 року. Про це Суспільному розповів начальник виробничо-технічного відділу комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго" Андрій Собченко.

За його словами, котельня обслуговує дві міські лікарні. У березні 2022 року в котельні були пошкоджені вікна та обладнання.


"Полагодили і засклили всі вікна у котельні, бо вони вилетіли через вибухову хвилю, – каже Андрій Собченко. – Також були пошкоджені деякі обмурівки котлів. Це все відновлювалося власними силами працівників підприємства".


Андрій Собченко каже, що після пошкодження котельні там частково замінили обладнання. Старі котли демонтували, а встановили нові – економні з сучасними пальниками.


"Замінили на цьому об'єкті обладнання гарячого водопостачання, так як ця котельня у режимі 24/7 подає гарячу воду у лікувальні заклади. Саме зараз закінчується монтаж обладнання. Обв'язку котлів уже завершили. Проводиться монтаж нових ефективних насосів та супутнього обладнання. Котельня за планом має бути готова до експлуатації до кінця серпня", – повідомив Андрій Собченко.


Слюсар теплових мереж комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго" Віктор Бойчук розпаковує нові насоси і готує їх до монтажу. Чоловік каже, що старе обладнання котельні застаріле, йому вже 30 років.


"Новий насос, який буде встановлюватися у нашій котельні – віловський. Він економний. Старі ми замінюємо. Повикидали мотори, насоси. Зараз буде робитися монтаж цього насосу. Два таких будемо ставити. Старий насос залишаємо для підстраховки, а новий буде монтуватися і забетонується", – пояснив Віктор Бойчук.

Вчора

Сторінки:
Нагору