ТРА
П'ятниця
3
20:21

​Юрій Денисовець долучився до телемосту «Діяльність міждисциплінарних мобільних команд в Україні під час війни. Досвід, виклики, реагування, результати»

Сьогодні, 12 липня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець разом із Директоркою Житомирського обласного центру соціальних служб Анною Антіповою, начальницею Служби у справах дітей Житомирської ОВА Ганною Лужко та заступницею начальника Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Житомирській області Наталією Нагорною долучилися до телемосту «Діяльність міждисциплінарних мобільних команд в Україні під час війни. Досвід, виклики, реагування, результати», який відбувся за ініціативи МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

На заході обговорили порушення прав дітей внаслідок воєнних дій та забезпечення надання соціальних послуг особам та сім’ям з дітьми, які постраждали від війни, а також результати роботи мультидисциплінарних мобільних команд в регіоні та напрямки подальшої спільної роботи щодо організації надання соціальних послуг та захисту прав дітей.


З березня 2022 року МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у співпраці з Дитячим фондом ООН в Україні (UNICEF) та Мінсоцполітики реалізують проєкт «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», який спрямований на гуманітарне реагування та на підтримку людей постраждалих від військових дій у західній та центральній частині України як у «приймаючих», так і в «переселенських» громадах.


70 мобільних команд працюють у 18 областях України, з них 5 — у Житомирській області: Житомирська (обласна), Житомирська (міська), Бердичів, Ємільнене, Коростень. До складу кожної команди входять психолог, соціальний працівник, юрист, медик та водій. Команда має власне авто та може виїжджати у найвіддаленіші куточки області. Також команди працюють у центрах підтримки переселенців та консультують сім’ї дистанційно.


В рамках проєкту мультидисциплінарні мобільні команди надають соціально-психологічну допомогу людям, які постраждали від війни:


- екстрене реагування (скринінг, оцінка ситуації та надання психологічної допомоги постраждалим, у тому числі дітям);


- перша психологічна допомога та психологічна підтримка, юридичне консультування, соціальну підтримку та обслуговування, медична допомога (консультування, онлайн-зв’язок із лікарями, перенаправлення до інших фахівців), надання гуманітарних наборів та інформаційних матеріалів.


Телеміст організували з метою об’єднання зусиль для забезпечення моніторингу, фіксації та узагальнення інформації про факти порушення прав дітей внаслідок бойових дій та вжиття необхідних заходів реагування в межах проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди».

Вчора

Сторінки:
Нагору