КВІ
Вівторок
30
00:22

​В Коростені поліцейські затримали торговця боєприпасами

Днями правоохоронці задокументували протиправну діяльність та затримали ділка під час реалізації товару. Посеред парку відпочинку в районному центрі чоловік продав два корпуси гранат Ф-1, два підривача та сотню набоїв калібру 7,62 мм. Слідчі вилучили боєприпаси разом з коштами, які «заробив» продавець.

Оперативники Коростенського райуправління поліції отримали інформацію про ймовірну причетність місцевого жителя до незаконного обігу бойових припасів. Вони провели низку негласних слідчих дій щодо 44-річного чоловіка, який вже був раніше засуджений за вчинення майнових та наркозлочинів.


Тож після продажу боєприпасів чоловіка одразу ж затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) КПК України.


Слідчі оголосили йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне придбання, носіння, зберігання, збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України. Чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.


Поліцейські встановлюють джерела походження боєприпасів. За таку «підприємницьку діяльність» чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.


Варто нагадати, що відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.


Процесуальне керівництво здійснюється Коростенською окружною прокуратурою

Вчора

Сторінки:
Нагору