КВІ
П'ятниця
26
18:35

​В обласній раді відбулось чергове засідання Ради з питань залучення інвестицій

У Житомирі за участі голови обласної ради Володимира Ширми та голови обласної державної адміністрації Віталія Бунечка 19 листопада відбулось засідання Ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації.

Під час спілкування з інвесторами Володимир Ширма зазначив, на Житомирщині представницька і виконавча гілки влади підтверджують курс влади на створення умов для роботи бізнесу в регіоні. «Тому сьогодні в певній мірі відкриваються нові можливості, але разом з тим є певні виклики. Проте обласна рада готова підтримувати бізнес, інвесторів у межах своїх повноважень. Адже всі ми розуміємо, що бізнес – це і податки, і робочі місця, і наповнення місцевих бюджетів», - наголосив голова обласної ради.


Також Володимир Ширма зауважив, що в умовах децентралізації громади отримали дуже багато ресурсів, зокрема вони мають можливість розпоряджатися власними землями. Це дає додаткові можливості для підприємців співпрацювати з об’єднаними територіальними громадами - вкладати кошти, розвивати свій бізнес і водночас допомагати розвиватись громадам.


Під час засідання Ради представники іноземних підприємств разом із представниками влади традиційно обговорили проблемні питання та шукали можливі шляхи їх вирішень


Зазначимо, що станом на 1 липня 2019 року обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Житомирщини становить 244, 5 млн.дол.США. Цей показник є на 4,4% більшим, ніж він був на початку року.


Інвестиції надходили із 51 країн світу. Переважна більшість інвестицій (88%) – це з країн Євросоюзу.


На Житомирщині успішно працюють 373 підприємства з іноземними інвестиціями.

Сторінки:
Нагору