КВІ
Субота
27
12:53

​В Житомирі вчергове провели мітинг за демобілізацію військовослужбовців

24 березня на майдані Корольова в Житомирі відбувся мітинг за демобілізацію військовослужбовців після 18 місяців служби. В акції взяли участь 20 жінок, чиї рідні зараз захищають Україну. Після мітингу учасники акції на 15 хвилин перекрили рух по вулиці Великій Бердичівській. Про це з місця проведення мітингу повідомила кореспондентка Суспільного Олена Кучмій.

Жінки, які зібралися на мирну акцію на майдані Корольова, тримали в руках плакати і вимагали від влади закон про демобілізацію після 18 місяців служби.


Віра Єфімчук, дружина військовослужбовця, сказала в коментарі Суспільному, що її чоловік демотивований, морально та емоційно виснажений. Рік тому був у відпустці всього 10 днів. 24 березня Віра з іншими жінками прийшла на мітинг, щоб відстояти право військовослужбовців демобілізуватися.


"Виборюємо право на терміни служби, щоб наші чоловіки і чоловіки, які далі підуть служити, захищати нашу країну, мали якісь чіткі терміни служби. Щоб вони знали, на що йдуть. Тому що зараз всі просто йдуть у невідомість", — сказала Віра Єфімчук.


Учасниця акції житомирянка Наталія Баранівська розповіла, що з початку повномасштабного вторгнення на захист України стала її родина. Нині на війні чоловік, син і зять.


"Чоловік з першого дня з чоловіком сестри, вони були в 95 бригаді і вони зупиняли цю орду під Макаровим, очищали Київ разом із своїми побратимами. Зараз вони в складі іншої бригади. Вони пройшли Херсон, Херсонську область, Миколаївщину, Бахмут, Мар’їнку, зараз на Запорізькому напрямку. І коли ці хлопці мають відновитися, мають прийти для того, щоб встановити свій психічний, психологічний стан, відновити його? Вони не відмовляються воювати, вони не відмовляються захищати країну, але вони мають мати вибір", — сказала Наталія Баранівська.


Після перфомансу із заклеєним ротом, зв’язаними руками та надписом "не раби", жінки на 15 хвилин перекрили рух транспорту по вулиці Великій Бердичівській.

Вчора

Сторінки:
Нагору