КВІ
П'ятниця
26
16:03

​Віктор Градівський: майже половина громад Житомирщини отримали доступ до швидкісного інтернету

Сьогодні, 07 грудня, заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський провів онлайн-нараду з представниками громад та районних державних адміністрацій Житомирщини щодо їх підключення до швидкісної мережі Інтернет в рамках проєкту Мінцифри «Інтернет-субвенція». Також участь у нараді взяли представники відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації.

Зокрема, учасники наради обговорили термін підключення сіл громад до мережі Інтернет та хід використання коштів субвенції.


«Проєкт Мінцифри “Інтернет-субвенція” — це ефективний спосіб надати громадам області доступ не тільки до мережі Інтернет, а й можливість швидше отримувати державні цифрові послуги на місцях, застосовувати цифровізацію у навчанні та у багатьох інших процесах суспільного життя регіону», — сказав Віктор Градівський.

Доступ до мережі Інтернет зі швидкістю 500 Мбіт/с та WiFi-покриттям станом на 07 грудня мають вже 32 громади, 156 населених пункти та 399 соціальних заклади Житомирщини.


Як зазначила начальниця відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації Житомирської ОДА Інна Кацімон, до кінця 2021 року планується забезпечити оптичним інтернетом близько 340 сіл Житомирської області.


Нагадаємо, що керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік разом із заступником голови Житомирської облдержадміністрації Віктором Градівським оглянули роботу пункту Команди підтримки Дія у Житомирі.


Довідково. Дізнатися про провайдера, результати замірів швидкості та перелік соціальних об’єктів можна на публічному дашборді за посиланням: https://bit.ly/3CBNj4K.

Вчора

Сторінки:
Нагору