КВІ
Вівторок
30
05:10

​Віктор Градівський провів онлайн-зустріч щодо розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027

Сьогодні, 09 грудня, заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський спільно із представниками Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА в онлайн-форматі обговорив із головою постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, керівником ПП «Галекс-Агро» Олександром Ющенком проєкт Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027.

Враховуючи поточний стан розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Житомирської області, учасники обговорення визначили основні критерії заходів програми на майбутні роки.


“У Програмі розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027 одними з пріоритетних напрямків має бути розвиток та підтримка малого фермерства та сільськогосподарської кооперації на селі”, – зазначив Віктор Градівський.


17 вересня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики було презентовано пропозиції Мінекономіки щодо державної підтримки аграрної галузі на 2021-2023 рр. Стратегія Міністерства передбачає доповнення підтримки новими програмами та розширення напрямів за діючими програмами.


Зокрема, планується 7 основних програм підтримки:

Фінансова підтримка заходів в АПК (кредити, страхування)

Підтримка виробництва нішевих культур (продовольча безпека)

Підтримка фермерства

Підтримка садівництва, виноградарства, хмелярства

Картоплярство

Підтримка тваринництва

Часткова компенсація вартості СГ техніки.


Нагадаємо, що до 25 грудня 2020 року Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної державної адміністрації приймає зауваження щодо проєкту Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2021-2027 роки та Звіту про його стратегічну екологічну оцінку.

Вчора

Сторінки:
Нагору