КВІ
П'ятниця
26
10:22

​Вилами у груди: На Житомирщині чоловіка взято під домашній арешт за підозрою у травмуванні односельця

Він кається, визнає вину і сам не знає, як так вийшло – пояснював 36-річний чоловік із с. Чорнорудка Вчерайшинської громади під час розгляду у бердичівському суді клопотання про взяття його під домашній арешт.

Селянина підозрюють в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень співмешканцю сестри (правопорушення, передбачене частиною 1 статті 121 КК України). Як встановило досудове слідство, пообіді 18 квітня підозрюваний знаходився у себе в дворі, куди до нього прийшов знайомий. Чоловіки, обидва нетверезі, посперечалися, а потім господар ударив гостя вилами, від чого той отримав колоті рани грудної клітини, що належать до небезпечних для життя тілесних ушкоджень у момент їх нанесення.


У судовому засіданні підозрюваний пояснив, що сварка зчинилась через коня і що його (підозрюваного) мати спробувала утихомирити їх. Однак потерпілий почав душити жінку, а він разом із вилами, які саме тримав у руках, став на її захист… Слідчий поліції у своєму клопотанні, погодженому із прокурором, просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, аби той не мав змоги незаконно впливати на свідків, переховуватись від слідства чи вчинити нові правопорушення.


Адвокат наполягав лише на частковому задоволенні клопотання: домашньому арешту бути, але тільки нічному, бо його клієнт вважається раніше несудимим, має міцні соціальні зв’язки, постійне місце роботи і проживання, де характеризується з позитивного боку. На думку захисника, у чому переконував і сам підозрюваний, такого запобіжного заходу буде цілком достатньо для забезпечення належної процесуальної поведінки.


Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали справи, суд зробив висновок про можливість застосування до чоловіка нічного домашнього арешту. Протягом двох найближчих місяців у період часу із 21.30 до 5.30 йому заборонено залишати житло, а в разі зміни місця проживання чи роботи він має повідомити про це слідчого, прокурора чи суд. Крім того, на чоловіка покладено обов’язок уникати контактів із потерпілим, з’являтися за викликами до слідчого, прокурора чи суду. Також підозрюваному роз’яснено, що, поки він під домашнім арештом, до нього в оселю з метою контролю за поведінкою мають право приходити правоохоронці і вимагати надання усних чи письмових пояснень з приводу виконання ним покладених обов’язків.


Протягом 5-ти днів ухвалу слідчого судді можна оскаржити. Її повний текст буде оголошено 22.04.2021 о 14.15.

Вчора

Сторінки:
Нагору