ТРА
Неділя
5
12:10

​Віталій Бунечко перевірив стан реалізації соціально важливих проєктів. ВІДЕО

Вчора під час робочої поїздки на північ Житомирщини начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко перевірив стан реалізації декількох важливих для коростенської громади проєктів.

Перший – це реконструкція сховища в одному з найстаріших навчальних закладів міста. В рамках співпраці Житомирської обласної військової адміністрації з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ будівля ліцею якій невдовзі виповниться 150 років отримала сучасне сховище, де під час тривоги в комфортних умовах можуть перебувати та продовжувати навчання до 300 учнів.


“Дивне відчуття, коли знаходишся у приміщені, яке побудували в часи коли людство ще не знало, що таке авіабомба. А зараз, через війну, що розв’язала росія, тут мусять укриватися наші діти. Але це тимчасові запобіжні заходи. Ми віримо в наші ЗСУ і в нашу Перемогу”, – зазначив Віталій Бунечко.


Сховище обладнане інклюзивним входом та санвузлами. Для обігріву приміщення використовуються теплові ресивери. Тут встановлена мобільна електрощитова, оновлена вся електропроводка, наявні аварійне освітлення, блок безперебійного живлення та генератор. Крім того, ліцей отримав необхідні шкільні меблі та приладдя, а також зарядну станцію на загальну суму близько 10 млн грн.


Віталій Бунечко передав дітям маленькі подарунки – спортивний інвентар та розвиваючі матеріали для позашкільного дозвілля.


Ще один важливий для громади проєкт – реконструкція ще одного укриття – в Центральній міській лікарні Коростеня. Завдяки підтримці Дитячого фонду ООН протягом 4 місяців тут провели ремонтні роботи на загальну суму близько 8 млн грн. Облаштували вентиляцію, провели водопостачання, замінили електрику та встановили аварійне освітлення. А на випадок відключення електропостачання встановили дизель-генератор. Після капітального ремонту в під час повітряної тривоги тут може розміститись 400 осіб.


Під час зустрічі Віталій Бунечко обговорив з керівництвом громади та лікарні реалізацію ще одного важливого проєкту – добудови хірургічного комплексу, яке має розпочатися на території Центральної міської лікарні Коростеня найближчим часом за кошти виділені Європейським інвестиційним банком.

Вчора

Сторінки:
Нагору