КВІ
П'ятниця
26
17:54

​Жителі одного з провулків Житомира виступають проти виробництва деревообробного підприємства

Жителі провулку Селецький, що у Житомирі, виступають проти виробництва деревообробного підприємства "Юка". Люди розповідають, що для сушіння деревини на підприємстві спалюють шини та інше сміття, забруднюючи навколишнє середовище.

Місцеві жителі прийшли до воріт підприємства, щоб з'ясувати у керівництва, чому з труб йде чорний дим і стоїть нестерпний запах. Жителька провулку Наталія Пізяк каже, що підприємство забруднює повітря ще з 2017 року:


"Власник нам сказав, що палять дровами, але запах дуже страшний і їдкий. Палять з самого ранку, з 7 години. Вдень, як знають, що буде якась "заварушка", то не палять, а о 17 годині теж починають палити".


Жителі провулку кажуть, що не проти діяльності підприємства, але з дотриманням всіх екологічних вимог.


"Чи хай трубу поставлять вище чи якісь фільтра, – каже Олена Кузьменко. – Смердить сильно і димить кожен день. Везуть сюди невідомо що і спалюють. Повітря чорне, і коли вішаєш білизну, то вона вонюча і чорна. Наші діти на вулиці не гуляють, і вікна всі закриті".


Кореспонденти Суспільного зателефонували до керівника підприємства Олександра Ільченка. Він погодився, що задимлення є, коли розгорається котел, але про те, що підприємство забруднює середовище, каже, що це перебільшення.


Представник державної екологічної інспекції Поліського округу Анатолій Чорний розповів, що звернення від людей про викиди у повітря з цього підприємства до інспекції надійшли 22 вересня. Наразі інспекція підготувала запит до центру – Державної екологічної інспекції України – щодо отримання погодження на проведення позапланового заходу по цьому об’єкту. Після отримання такого погодження екологи проведуть перевірку.

Сторінки:
Нагору