КВІ
Вівторок
30
01:03

​Завдяки гранту від єРобота у Коростишеві розвивається студія машинної вишивки

Історія Тетяни Карасенко з Коростишева – про те, як захоплення шиттям і вишивкою переросло в успішний бізнес. Спочатку шила й ремонтувала одяг для себе та сім’ї, згодом впродобала вишивку – стала навчатись і розвиватись в цьому напрямі. Придбала дві побутові вишивальні машини, засоби і матеріали і в жовтні 2022 року зареєструвалась як ФОП.

Виготовляла шеврони, жіночі та чоловічі вишиванки, робила дизайни для комп’ютерної вишивки на замовлення. Та вже через два місяці зрозуміла, що не в змозі самостійно обробити велику кількість замовлень існуючими потужностями – потрібне нове обладнання і працівники.


Так і вирішила скористатись мікрогрантом за програмою «Власна справа». На всіх етапах – від складання бізнес-плану, його подальшого корегування і потім добору працівників – завдячує службі зайнятості. Фахівчині обласного центру зайнятості, консультуючи, надали корисні підказки, а Коростишівський відділ Житомирської філії Житомирського ОЦЗ підшукав майстринь з числа безробітних.


З двома працівницями і промисловою вишивальною машиною, придбаною за грантові кошти, справи у Швейна Майстерня Коростишів – пожвавішали. Окрім шевронів і нашивок для військових, тут брендують уніформи та подарункові сувеніри для малого і середнього бізнесу, а також здійснюють ремонт й оздоблення одягу. Між іншим, задля виконання індивідуальних замовлень від населення підприємиця у березні цього року взяла на роботу ще й третю працівницю- переселенку з Дніпропетровщини Ірину.

Вчора

Сторінки:
Нагору