КВІ
Вівторок
30
08:57

​Житель Звягельщини постане перед судом за скоєння нетверезої ДТП

У лютому до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на узбіччі автошляху поблизу с. Крайньої Деражні Піщівської громади лежить чоловік без свідомості з тілесними ушкодженнями. На місці події працювала слідчо-оперативна група Звягельського райвідділу поліції.

Обставини свідчили про ймовірність ДТП, відтак поліцейські розпочали пошуки водія, причетного до правопорушення. Того ж дня оперативники встановили його особу. Ним виявився 29-річний житель громади.


Під час спілкування з чоловіком правоохоронці помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Результат – 3,03 проміле алкоголю в крові.


Поліцейські з’ясували, що нетверезий чоловік, керуючи мотоциклом «Viper», не врахував дорожні умови та обрану ним швидкість транспортного засобу. У результаті він виїхав за межі проїзної частини та допустив падіння двоколісника. Тоді тяжкі травми отримав його пасажир, 45-річний житель тієї ж громади. А керманич мотоцикла втік.


Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та з’ясували, що він не мав посвідчення водія на права керування транспортними засобами відповідної категорії.


Слідчі Звягельського районного відділу поліції оголосили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ. Тоді ж судом йому було обрано запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб.


Водночас потерпілий, який отримав у ДТП травми, досі проходить лікування. Зібравши необхідні докази, днями поліцейські направили обвинувальний акт до суду.


Відповідно до чинного законодавства чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору