КВІ
П'ятниця
26
13:20

​Житомирська поліція попереджає: бережіть свої кишені від злодіїв у громадському транспорті

Правоохоронці застерігають житомирян про небезпеку залишитися без мобільного телефону чи гаманця під час поїздки у тролейбусі чи маршрутці у час пік. Аби не потрапити у неприємну історію, радять дотримуватися елементарних правил.

Мало не щодня до поліції надходять повідомлення від житомирян і жителів міст регіону про крадіжки їх особистих речей у громадському транспорті.


Минулої доби до Бердичівського відділу поліції звернулась жителька районного центру із заявою про подібну ситуацію. Жінка розповіла, що під час 10-хвилинної поїздки у маршрутці позбулася мобільного телефону з власної сумки. За словами заявниці, у салоні громадського транспорту було велелюдно, а тому вона не відчула, що хтось перевіряє вміст її речей.


Про крадіжку вартісного мобільника під час вранішньої поїздки у маршрутному таксі до поліції заявила і жителька Житомирського району. Штовханина пасажирів у салоні громадського транспорту посприяла злодієві, аби непомітно витягнути ґаджет із сумки заявниці.


Відомості про ці події були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Поліція вживає необхідних заходів для встановлення осіб кишенькових злодіїв.


Водночас правоохоронці кажуть, що кишенькові крадіжки — це той вид злочину, що найлегше попередити. Тож звертаються до громадян із застереженнями:

- якщо перевозите громадським транспортом значну суму грошей, не складайте багато купюр в один гаманець чи кишеню, краще зберігати у різних місцях, проте аж ніяк не у зовнішніх кишенях;

- для зберігання грошей чи мобільників використовуйте внутрішні кишені із застібкою. Зверніть увагу на те, щоб ваші портмоне та гаманці не виглядали з-під одягу;

- повсякчас стежте, аби ваша жіноча сумка була завжди застебненою, а в велелюдних місцях намагайтеся притискати її до себе спереду;

- якщо ви відчули, як хтось нишпорить у вашій кишені або сумці, сміливо хапайте його за руку і кричіть, що впіймали злодія. Як правило, у таких випадках останній намагається зникнути;

- і взагалі, якщо хтось вас штовхнув у громадському транспорті чи у натовпі – не дивіться йому в обличчя, гляньте, що він тримає у руках. Можливо, це ваша річ.


Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькових крадіїв, негайно повідомте про це до поліції. Вчасне повідомлення про злочин допоможе оперативно викрити і затримати зловмисників.

Вчора

Сторінки:
Нагору