КВІ
Неділя
28
21:27

​Герої не вмирають: У Житомирі вшанували Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей великої громадянської та національної відваги, самовідданості, сили духу і стійкості, які захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, змінили хід історії нашої держави.

Саме цей день у 2014 році став «переломним» в історії України. 10 років тому розпочалися масові розстріли протестувальників у центрі Києва та вторгненням спецпризначенців на територію Автономної Республіки Крим путінська росія розпочала неоголошену війну проти нашої держави.



Сьогодні у місті Житомир відбувся меморіальний захід присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Участь у якому взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступники Юрій Денисовець, Віктор Градівський та Олександр Федько, керівник апарату ОВА Олег Шарварко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники духовенства Житомирщини, громадськість та ЗМІ.


Учасники заходу спільно з оркестром 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ виконали Гімн України та вшанували пам’ять полеглих Героїв Революції Гідності хвилиною мовчання й встановленням лампадок до пам’ятника Героям Небесної Сотні на майдані С.П. Корольова.



Представники Ради Християнських церков Житомирщини провели молебень в пам’ять полеглим захисникам.


Небесна Сотня – символ непохитної волі та жертовності на шляху до свободи й незалежності. І сьогодні Україна продовжує свою нелегку боротьбу з ворогом, а подвиги наших Герої були й залишаються рушієм, що веде Україну до європейських цінностей.




Вчора

Сторінки:
Нагору