КВІ
Неділя
28
14:52

​У житомирському гідропарку оселилися екзотичні пернаті

Сьогодні у житомирському гідропарку діти та дорослі помітили нових мешканців – строкатих екзотичних пернатих. Павичів та фазанів привезли сюди волонтери-зоозахисики з територій, де зараз небезпечно. Тепер гідропарк – їхній дім.

Кількість пернатих невелика – два фазани та три павичі. П’ятирічний хвостатий з них найдоросліший, він перебуває тут тимчасово. «Цей павич, що з великим хвостом, з Любарщини. Люди звернулися та попросили, щоб він побув тут на перетримці. Інші ж птахи – прибули до нас з територій, де їм небезпечно через війну», - говорить директор КП «Парк» Сергій Бондар.


Працівники гідропарку створили птахам комфортні умови: облаштували вольєр, у якому - дерев’яний будиночок: тут вони проводять ночівлю, а вдень охоче гуляють по території вольєра. Домівку для пернатих облаштували біля кізочок, які за пів року вже добре освоїлися в парку. Зоокуточок вабить людей.


«Дерев’яний будиночок ми утеплили, тут можна буде зимувати. Сюди підведуть ще й електроенергію. У разі великих морозів – зможемо поставити обігрівач», - кажуть працівники парку.


Дивовижних птахів одразу помітили діти з пришкільного табору ліцею №5. Шестеро дітлахів пильно стежать за кольоровими пернатими створіннями. Дев’ятирічний Павлик Андрушко каже: стоятиме доти, доки павич не розкриє хвіст. Діти зізнаються, що про фазанів знають мало, більше – про павичів.



«Ми попросимо в таборі, щоб нам розповіли про цих птахів, дуже цікаво. І в Інтернеті прочитаємо, - зацікавилися діти.


Про птахів, як і кізочок тут добре дбають: їх обстежили, зробили щеплення, незабаром у них з’являться і паспорти.…


«Нам рекомендації надає ветеринарна служба, вони обстежили тваринок та консультують наших працівників, чим і коли їх годувати. До того ж ми співпрацюємо з Поліським університетом та з Центром захисту тварин…», - розповідає Сергій Бондар.



Працівники парку наголошують: підгодовувати птахів та кізочок не можна, аби не зашкодити їхньому здоров’ю. Тваринки мають свій раціон. «Птахи їдять кукурудзу, ячмінь, вітаміни. За це відповідає спеціальний працівник. Якось у кізочки почав змінюватися покрив. Ми звернулися до фахівців – нам сказали додати в раціон більше вітамінів», - говорить директор парку.


Сергій Бондар каже, пернаті почуваються добре та не лякаються людей. Але поки дорослий павич ще не розпустив свій розкішний хвіст…

Вчора

Сторінки:
Нагору