КВІ
Вівторок
30
00:19

​Суд у справі ексочільника "Житомирводоканалу" Андрія Нікітіна: на засіданні розглянули 3 томи матеріалів

16 квітня у Корольовському районному суді Житомира продовжили розгляд обвинувального акту щодо колишнього директора комунального підприємства "Житомирводоканал" Андрія Нікітіна. Під час засідання розглянули 3 томи матеріалів кримінального провадження. Матеріали кримінального провадження надав суду прокурор Сергій Березовський.

"Відповідно до встановленого порядку дослідження доказів, надаю суду для дослідження матеріали, які містяться у томі №2 і матеріали кримінального провадження. Прошу долучити і дослідити", — сказав на початку засідання Сергій Березовський.


Йдеться про аварійний скид стічних вод з головної каналізаційно-насосоної станції "Житомирводоканалу" у річку Тетерів, який відбувався з 6 до 11 серпня 2021 року. Державі тоді було завдано збитків на суму в понад 22 мільйони гривень.


На суді ексочільник "Житомирводоканалу" Андрій Нікітін сказав, що під час аварії співробітники водоканалу діяли самостійно як це прописано в інструкції.


"Згідно Водного кодексу, є план дій під час аварії і є план ліквідації наслідків аварії. План ліквідації наслідків аварії впливає на дії різних підприємств та установ, які діють після аварії. І їх дії мають погоджувати з Держводагентством задля того, аби не завдати додаткової шкоди. План дій співробітників під час аварії не має узгоджуватися із будь-якою зовнішньою установою — це зазначено у Водному кодексі. Тому що це дії працівників у екстремальних умовах, і вони вже не будуть мати таких наслідків", — сказав Андрій Нікітін.


За словами захисника обвинуваченого Богдана Смолія, під час досудового розслідування слідчі не з’ясували всіх обставин події.


"Без дослідження всіх обставин тих подій, які трапилися. Сторона захисту буде доводити правову позицію, яка погоджена з Андрієм Миколайовичем. Сьогодні ми досліджували докази, на наступному засіданні — також, потім перейдемо до допиту свідків, а дали перейдемо до судових дебатів", — розповів Богдан Смолій.


Суд продовжить розгляд справи під час наступного засідання, яке призначили на 31 травня.


У Житомирі 6 серпня 2021 року на головній каналізаційній насосній станції сталася аварія. 7 серпня Державна екологічна інспекція Поліського округу та працівники лабораторії підприємства "Житомирводоканал" проводили забір проб води у річці Тетерів для лабораторних досліджень та визначення вмісту забруднюючих речовин.


У квітні 2023 року ексдиректору комунального підприємства Житомира повідомили про підозру через аварійний скид стічних вод каналізаційної насосної станції у річку Тетерів. В результаті аварійного скиду держава зазнала збитків на понад 22 мільйони гривень.


На початку травня стало відомо, що Андрію Нікітіну обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Вчора

Сторінки:
Нагору