БЕР
Вівторок
19
12:30

​Як Житомирщина вшанує Тараса Шевченка: флешмоб #Shevchenkoforever, хода та декламування віршів

На Житомирщині стартує флешмоб #Shevchenkoforever. Його мета –вшанувати пам'ять Великого Кобзаря та підкреслити його сучасність.

Ця подія присвячується Дню народження поета, який святкується 9 березня. Поборовши раба в собі, Тарас закликає до боротьби кожного з нас.


Правила флешмобу дуже прості: необхідно до 9 березня включно зробити фото або селфі із зображенням портрета, пам'ятника або Кобзаря, опублікувати на своїй сторінці у фейсбук, вказавши хештег #Shevchenkoforever.


9 березня о 10-30 відбудеться хода від пам'ятника Героям Небесної сотні до пам'ятника Шевченку, де об 11 годині відбудуться урочистості із декламуванням поезії Кобзаря. Також цього дня відбудуться читання віршів у торгівельних центрах та у міському транспорті.


Цікава інформація! Найбільша кількість монументів встановлена саме Тарасу Шевченку. Їх 1385. Із них –1256 в Україні, 129 за кордоном у 35 країнах світу, 29 на Житомирщині.


У жовтні 1846 року Тарас Григорович Шевченко приїздив на декілька днів до Житомира. Як відомо, разом з викладацькою діяльністю в Київському університеті, з березня 1845 року Шевченко активно включився в роботу створеної при цьому учбовому закладі Археографічної комісії. Саме завдяки участі в ній, доля привела поета в Правобережну Україну. Під час свого приїзду до Житомира він зупинявся в готелі Архієрейського подвір'я, нині це військова частина по вулиці Великій Бердичівській.

Вчора

Сторінки:
Нагору