КВІ
Субота
27
15:36

​Вінілові програвачі: вибираємо за ключовими характеристиками

Сучасні програвачі вінілу — це стильні, компактні та зручні у використанні аудіосистеми, що дають змогу насолоджуватися високою якістю живого об’ємного звуку.

Ви можете вибрати їх за посиланням: https://fama.ua/uk/podarki/vinilovye-proigryvateli. Розбираємось докладніше в їхніх основних характеристиках, особливостях і перевагах.




Типи обладнання


Вінілові програвачі умовно ділять на дві категорії:


- Базові вертушки. Знімають звук із платівки, але не перетворюють його у потрібний формат. Таким моделям потрібна складна обв’язка, що складається з підсилювача, фонокоректора, колонок та іншого обладнання.


- Плеєри «все в одному». Готові до використання тут і зараз. В них уже вбудовані всі описані вище пристрої, включно з динаміками. Лишається тільки вибрати платівку і слухати улюблену музику.


Якщо вам потрібен недорогий вініловий програвач, купити краще модель із вбудованим фонокоректором. Він може бути налаштований на певний жанр музики — джаз, рок чи поп. Тому справжні аудіофіли віддають перевагу зовнішнім фонокоректорам. Змінюючи їхні параметри, можна отримати ідеальне звучання для будь-якої композиції.


Характеристики звукознімача


Для роботи з платівками підходять два типи картриджів, які перетворюють рух голки на аудіосигнал:


- ММ — рухомий магніт — бюджетний варіант. Його можна вибрати на подарунок, якщо ваш друг радше хоче отримати класний аксесуар, яким можна хизуватися перед гостями. Але багато хто купує його й для себе, адже він дає змогу заощадити на іншому обладнанні — підсилювачі, колонках, фонокоректорі.


- МС — рухома котушка — вважається професійною моделлю. Цей програвач можна купити для справжнього аудіофіла, який цінить вінілові платівки за їхнє неповторне звучання. Він вимагає набагато дорожчої обв’язки, але дає принципово кращу якість звуку.


Варто також звернути увагу на конструкцію тонарму — важеля, на кінці якого підвішена голка. Найпоширенішими є радіальні моделі з фіксованою точкою кріплення. Їхню головку можна посувати вправо-вліво за радіусом уявного кола. Ці програвачі дешевші, але вони трохи поступаються конкурентам за якістю звуку.



Тангенціальні тонарми використовуються в професійній техніці, яку можна подарувати на день народження диджею або музикальному продюсеру. Вони дуже складні в налаштуванні, а тому не стали широко розповсюдженими. Але з ними ви отримаєте кришталево чисте звучання незалежно від номеру доріжки на платівці та інших факторів.


Де вибрати вініловий програвач для себе чи на подарунок?


Важливо, щоб магазин, який пропонує такі пристрої, надавав доступ і до аксесуарів, наприклад, змінних картриджів та голок. Це допоможе вам самостійно обслуговувати пристрій та змінювати його характеристики за необхідності.

Вчора

Сторінки:
Нагору