ТРА
Четвер
9
06:48

​У центрі Житомира на вулиці Лятошинськогоі встановили перше модульне укриття

У Житомирі встановили перше модульне укриття на вулиці Лятошинського поблизу скверу. Вже закупили блоки для чотирьох таких сховищ. Про це повідомила у Telegram Житомирська міська рада.

Дев'ятого серпня укриття змонтували, а 10 серпня візьмуться за облаштування. Паралельно тривають роботи зі встановлення модульної конструкції на вулиці Покровській.


"Висота обох конструкцій — два з половиною метри. Вага — близька 45 тонн. Поки місто закупило перших чотири таких модулі. Три з них найменшого розміру, одне — середнього. Це одні з перших укриттів такого типу", — йдеться у дописі.


Також повідомляють, що ще потрібно відтестувати роботу автоматичних замків, камер відеоспостереження, разом із фахівцями ДСНС відпрацювати певні побажання до модулів. Після цього вже будуть закуповуватися більші укриття для встановлення у місцях скупчення людей.


"За своїми технічними характеристиками ці укриття витримують ударну хвилю у 100 кілопаскалів. Закуповували модульні укриття через систему "Prozorro", — сказав керівник комунального підприємства "Зеленбуд" Олександр Волокіта.

Вчора

Сторінки:
Нагору