ТРА
Четвер
2
01:20

​52 котельні Житомира готові до початку опалювального сезону

Житлові будинки у Житомирі на 90% готові до початку опалювального сезону. Також готові до роботи 52 котельні обласного центру. Про це Суспільному розповів головний інженер "Житомиртеплокомуненерго" Руслан Погребняк.

За його словами, опалювальний сезон розпочнеться, коли середньодобова температура не підніматиметься вище восьми градусів впродовж трьох діб.


"Першими будуть підключені лікарні, дитячі садки, школи. Якщо в лікарнях санітарні норми будуть знижуватися через температуру, то, за їхньою заявкою, ми підключатимемо їх до опалення незалежно від того, якою буде середньодобова температура", — повідомив Руслан Погребняк.


Якщо середньодобова температура зросте, то подачу опалення можуть призупинити на цей період, каже Руслан Погребняк.


"У нас на диспетчерській ведеться температурний режим, беруться дані метеоцентру. І якщо ми бачимо, що температура є вищою за вісім градусів тепла, то в нас навіть за графіком не передбачається робота котелень. Тому, якщо санітарні норми дозволятимуть, ми будемо призупинятися в день і стояти", — пояснює Руслан Погребняк.


Житлові будинки на 90% готові до початку опалювального сезону. Про це Суспільному розповів директор "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин. Однак, станом на жовтень 2023 року, в місті є 1522 квартири, які не сплачують за послуги теплопостачання вже три сезони поспіль. Від початку повномасштабного вторгнення борг "Житомиртеплокомуненерго" зріс на 130 мільйонів гривень.


"У міста Житомира у 2023 році один із найкращих показників збору коштів. Але за попередній період, за дві попередні зими, які вже були під час війни, наші мешканці достатньо заборгували. Загальний борг населення нашому підприємству становить 225 мільйонів гривень, із яких тільки 32 мільйони — це борг цього сезону", — розповів Дмитро Рогожин.

Вчора

Сторінки:
Нагору