КВІ
Понеділок
29
20:47

​Дмитро Рогожин: Житомир на 100 відсотків буде забезпечений альтернативними видами електроенергії

В новому опалювальному сезоні Житомир на 100 відсотків буде забезпечений альтернативними видами електричної енергії. Про це під час засідання виконкому Житомирської міської ради 13 жовтня сказав директор КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин.

За його словами, в місті вже встановлені 43 генератори великої потужності, ще очікують чотири пристрої. "На даний час закінчуємо реконструкцію і закольцовку котелень міста для недопущення розмерзання мереж", — розповів Дмитро Рогожин.


Генератори встановлені не випадок якихось надзвичайних ситуацій і блекаутів, сказав під час виконкому Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, Він додав, що Житомир має отримати ще два газопоршневих генератори. Їхня перевага в тому, що вони будуть виробляти електроенергію для "Житомиртеплокомуненерго" і паралельно виробляти тепло, яке віддаватимуть у мережу, каже Сергій Сухомлин.


"Тобто 40% своїх потреб "Теплокомуненерго" може забезпечити тільки за рахунок своєї електроенергії, — розповідає міський голова. — З одного боку, це велика економія коштів. Із іншого боку, це більш стабільна ситуація при спробах Росії вивести нашу енергосистему із ладу. І при зупинці, наприклад, однієї із котелень ми зможемо подавати тепло із іншої районної котельні. І вже частина котелень мають ще й котельні на альтернативному паливі. Тому у разі, якщо не буде газу, одна альтернативна котельня зможе постачати тепло в декілька районів. Ми розуміємо, шо ця температура буде недостатня для того, щоб забезпечити комфорт, але ми хоча б не розморозимо систему", — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Сторінки:
Нагору