ТРА
Четвер
2
06:41

​Фрукти на Житньому ринку Житомира: Які ціни та чи є на них

Кореспонденти Суспільного побували на Житньому ринку Житомира і дізналися у продавців, що ціни на фрукти різняться. Мандарини можуть коштувати від 70 до 130 гривень, а хурма — від 80 до 130 гривень за кілограм.

Продавчиня фруктів на Житньому ринку Ярослава розповіла журналістам, що ціна на мандарини коливається від 70 до 130 гривень, а хурма коштує від 80 до 130 гривень за кілограм. За її словами, мандарини завозять із Туреччини та Грузії, а хурму — з Грузії та Азербайджану.


"Справжня грузинська хурма має легкі точечки, а азербайджанська виглядає чисто ззовні, без цих вкрапинок. Відбірна хурма з Грузії коштує 100 гривень, трішки менша — 80 гривень. Я особисто віддаю перевагу твердій і терпкій хурмі", — сказала Ярослава.


Продавчиня фруктів Людмила розповіла, що у грудні лідери продаж мандарини, банани, ківі та хурма, а продаж овочів менший.


"Мандарини солодкі та добрі. Однак люди зараз більше спрямовані на приготування домашньої їжі і стежать за своїм здоров’ям. Зараз не такий великий попит, але на свята люди більше купують мандарини та гранати. Я думаю, що перед Різдвом ціни можуть піднятись. Яблука та апельсини купують рідше, оскільки сезон для апельсинів настане трошки пізніше, коли закінчаться мандарини", — розказала Людмила.


Зі слів покупчині Марії, що постійно купує мандарини для своїх дітей.


"Зазвичай беру півтора кілограма. Для дитини купуємо часто. Обираю ті, що коштують 75 гривень, бо вони солодкі", — сказала Марія.


Покупець фруктів Юрій розповів, що купує фрукти для своїх дітей, бо вони їх люблять.


Зі слів покупчині Олени, для неї важливо, щоб фрукти були чистими і без кісточок.


"Щодо мандаринів, я не експерт, вибираю ті, про які прочитала хороші відгуки — коштують 95 гривень за кілограм. Це нормально, бо є і дорожчі за 120 гривень, але для дітей головне, щоб вони легко чистилися. Ціни зросли, але я думаю, що це ще посильно", — розказала покупчиня Олена.

Вчора

Сторінки:
Нагору