КВІ
Вівторок
30
04:02

​Мер Житомира: У разі нападу з Білорусі нас захищатимуть військові з полку Калиновського

У разі нападу з боку Білорусі кордон Житомирщини захищатимуть військові з білоруського полку ЗСУ імені Кастуся Калиновського. Про це Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сказав 23 грудня в етері марафону "Єдині новини".

За словами міського голови, кілька днів тому він мав розмову з керівником білоруського полку, який розповів, що у разі нападу з боку Білорусі вони стануть на захист українського кордону.


"У мене була зустріч із керівником полку імені Кастуся Калиновського – це дійсно справжні патріоти Білорусі – і він сказав, що у разі інтервенції з боку Білорусі їхній полк буде зніматися зі сходу і переходитиме саме на захист України на українсько-білоруському кордоні. Вони зроблять це для того, щоб у перших рядах захищати Україну і потім визволяти Білорусь від диктатора Лукашенка. Я не можу говорити, яка саме їм виділена ділянка, бо вони зараз встановлюють зв'язки не лише із Житомирською, а й Рівненською та Волинською областями", – каже Сергій Сухомлин.


Також міський голова розповів, що наступного тижня вони виїжджають до військових із білоруського полку імені Кастуся Калиновського під Бахмут, аби відвезти їм гуманітарну допомогу, автомобілі та квадрокоптери.


Що стосується укріплень на кордоні, то, за словами Сергія Сухомлина, наразі там продовжують споруджувати додаткові лінії оборони.


"Близько трьох місяців тому ми почали будувати, перш за все, за рахунок бізнесу, а на сьогодні ми вже відпрацьовуємо з громадами виділення фінансової допомоги на будівництво додаткових ліній оборони громад і кордону. Побудовано багато фортифікаційних бетонних споруд на лінії, і я точно знаю, що в Житомирській області кордон закритий надійно – там працює тероборона і ЗСУ. Ситуація в нас більш-менш нормальна", – сказав Житомирський міський голова.

Вчора

Сторінки:
Нагору