ТРА
Четвер
2
07:02

​На Овруччині поліцейські розшукали причетного до угону мотоцикла

На світанку 1 липня з подвір’я жителя Овруцької громади викрали мотоцикл. Поліцейські встановили місце знаходження двоколісного транспортного засобу та парубка, який вирішив ним дістатися додому. Нині розпочато досудове розслідування.

Близько 4:30 до поліції зателефонував 28-ріний житель с. Невгоди з повідомленням про викрадення його мотоцикла «Loncin». Чоловік розповів, що почув звуки мотора двоколісника, залишеного у подвір’ї. Коли вибіг з будинку – побачив лише, як незнайомець поїхав геть на його транспортному засобі.


На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління. Правоохоронці зібрали першочергову інформацію та розпочали розшук причетного до правопорушення.


У результаті поліцейські сектору реагування патрульної поліції виявили мотоцикл за місцем проживання 19-річного жителя с. Великої Фосні. Парубок пояснив, що скористався чужим транспортним засобом для того, щоб швидше дістатися додому.


Нині у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, триває встановлення всіх обставин. Законодавством таке правопорушення карається обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.


Водночас поліцейські закликають власників скутерів, мопедів та мотоциклів дбати про їх збереження. Зокрема, важливо пам’ятати, що реєстрація такого транспортного засобу дозволяє підтвердити право власності, поліцейським простіше розшукати його та повернути господарю. Крім того, не варто залишати свої двоколісники на вулицях без нагляду, бажано блокувати їх спеціальними протиугінними пристроями, користуватися охоронюваними стоянками, гаражами тощо.

Вчора

Сторінки:
Нагору