ТРА
Четвер
2
06:52

​На Житомирщині 35-річний злодій обікрав дачний будинок пенсіонерки

Про зникнення цінних речей зі свого будинку у Хорошівській громаді правоохоронців повідомила 64-річна жителька селища Нової Борової. Потерпіла розповіла, що за час її кількатижневої відсутності з підсобного приміщення зникли велосипед, електроінструменти та інше цінне майно.

Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, проаналізували наявну слідову інформацію та встановили причетного до крадіжки. Ним виявився 35-річний житель цього ж села. Встановлено, що він вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини і лише минулого року звільнився з місць позбавлення волі.


Чоловіка поліцейські розшукали за місцем проживання. Частину викраденого він вже встиг продати, тож поліцейські вилучали речі у нових власників. Підозрюваний визнав свою провину в учиненому та розповів, що потрапив всередину літньої кухні, пошкодивши навісний замок. Звідти чоловік забрав усе цінне майно, а, щоб доставити поцуплене додому, скористався велосипедом, який знаходився там же.


Нині чоловік пояснює мотиви своїх дій слідчим у межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація правопорушення – ч.4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.


Згідно з чинним законодавством таємне викрадення майна, вчинене у період воєнного стану, карається від 5 до 8 років ув’язнення.


Водночас поліцейські закликають власників дач та інших домоволодінь, у яких тривалий час ніхто не проживає, подбати про збереження майна. Для цього намагайтеся не лишати всередині цінні речі: побутову техніку, інструменти, металевий посуд тощо. Укріпіть двері та вікна, використовуйте надійні замки. Розгляньте питання використання сучасних охоронних засобів. Також попросіть наглядати за вашим будинком родичів чи сусідів, які проживають неподалік.

Вчора

Сторінки:
Нагору