ТРА
Четвер
2
02:09

​На Житомирщині передали допомогу для родин з дітьми, які втратили годувальників в результаті військових дій

ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» розпочало доставку цільової матеріально-технічної допомоги для родин з дітьми, які втратили одного або двох годувальників в результаті військових дій. Це холодильники, пральні машини, кухонні плити, ноутбуки, ліжка, шафи та столи зі стільцями.

500 сімей з дітьми на Житомирщині отримують фінансові виплати від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про старт фінансової допомоги для цієї категорії родин було оголошено ще у травні цього року. Це пілотна програма підтримки домогосподарств, які втратили одного або двох годувальників в результаті військових дій. Протягом травня-червня по всій області здійснювалася реєстрація родин з дітьми із зазначеної категорії на фінансову допомогу. Сумарно усі члени 500 сімей отримають 9,7 млн грн.


Сьогодні начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із своїм заступником Віктором Градівським та ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» передали допомогу вже двом сім’ям.


In Touch Ukraine Foundation, як імплементуючий партнер ЮНІСЕФ у Житомирській області, працює із родинами за модальністю Cash&Care, що передбачє надання родинам з дітьми, фінансових виплат в якості підтримки та соціально-психологічних послуг. Це комплексний підхід, який забезпечує для родини максимальну вагу та допомогу з різних сторін, адже психологічна складова допомоги, не менш важлива, ніж матеріальна.


На початку травня ГО оголосила про старт реєстрації на фінансову допомогу від міжнародного фонду. Реєстраційні процедури здійснювали 93 соціальних працівники у територіальних громадах області. Паралельно з реєстраторами у регіоні працювали 75 надавачів гуманітарного кейс-менеджменту ГО, які безпосередньо контактували із родинами та дізнавалися про їх найтерміновіші потреби. Так, за індивідуальними потребами родин із дітьми для них придбали:


230 ноутбуків;


109 пральних машин;


83 холодильники;


12 кухонних плит;


16 шаф для одягу;


9 двоярусних ліжок;


10 ліжок;


28 комплектів для навчання (стіл та стілець).


Довідково. 500 родин – це 1463 особи, з яких 745 дітей та 718 дорослих.

Вчора

Сторінки:
Нагору