ТРА
Середа
15
00:17

​На Житомирщині суд повернув лісництву майже два гектари землі вартістю понад 42 млн грн

За позовом Звягельської окружної прокуратури суд повернув Баранівському лісництву майже два гектари землі лісового фонду вартістю понад 42 мільйони гривень. Про це розповіла речниця Прокуратури Житомирщини Тетяна Гоша.

За її словами, мова йде про землі з лісовими насадженнями, які перебували у користуванні Баранівського лісництва Державного підприємства "Романівський лісгосп АПК".


"Але у 2019 році Головне управління Держгеокадастру в області визначило ділянку лісового фонду як землю для сільськогосподарського використання. Тоді земельна ділянка з лісовими насадженнями безпідставно була передана у комунальну власність Баранівської міської ради. Прокурори виявили, що під час цих дій було порушено Земельний кодекс України та інші закони, оскільки розпоряджатися землею такої категорії повинен займатися орган місцевого самоврядування на рівні області", — сказала Тетяна Гоша.


Прокуратура звернулася до суду, який підтримав її позицію та прийняв постановив рішення витребувати земельну ділянку з незаконного володіння на користь Баранівського лісництва.

Вчора

Вчора

Сторінки:
Нагору