КВІ
Субота
27
13:01

​Наталія Остапченко: Спорт відновлює людину, впливає на її ментальне здоров‘я, а відновлена людина відновить все

Формування життєстійкості стає невіднятною потребою в сучасних реаліях. Саме тому у рамках Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?» ініційованою першою леді Олени Зеленської та за підтримки Координаційного центру цивільного населення при Житомирській обласній військовій адміністрації у Житомирі була проведена спортивна руханка для ветеранів та членів їхніх сімей. Загалом участь взяли понад 30 людей.

Окрім ветеранів, до заходу долучилися представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, спортсмени, студенти Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова та представники інваспорту.


“Така кількість учасників свідчить про перспективність спортивних заходів, як ефективного методу для підтримки ментального здоров’я ветеранів війни та їх родин. Важливо підкреслити, що більшість ветеранів потребують простору для спілкування та інтеграції, щоб відчувати себе повноцінними членами сучасного суспільства”, — зазначила Наталія Остапченко.


Створення спеціалізованих платформ і програм таких як «Формуємо стійкість разом! Спільна руханка», сприяють фізичній активності та соціалізації, що суттєво покращує якість життя учасників бойових дій.


“Ми плануємо інтеграцію ветеранів у спільноту через організацію спортивних заходів на регулярній основі. Ці заходи будуть проводитися не тільки на міському рівні в Житомирі, але й у територіальних громадах області”, — підкреслила Наталія Остапченко.


Враховуючи це, важливо акцентувати на розробці й реалізації комплексних програм, які включають не тільки фізичні вправи, але й психологічну підтримку, спрямовані на розбудову сильної та згуртованої спільноти ветеранів.

Вчора

Сторінки:
Нагору