КВІ
Субота
27
20:43

​Переселенка з Каховки тепер обслуговує покупців у Бердичеві

У 2023 році у службу зайнятості Бердичівського району за допомогою в пошуку роботи звернулись понад 40 українців, переміщених з небезпечних регіонів. 12 із них, у тому числі 9 жінок, вже влаштовані. Серед них і Лариса Кацяка, жителька Каховського району, що на Херсонщині.

Близько 10 попередніх років Лариса була підприємницею, займалась садівництвом. Однак, через тривалу окупацію рідних земель, перспектива з продовженням власної справи поки невизначена. Тому жінка прийняла вимушене рішення про закриття підприємницької діяльності та влаштування на роботу за новим місцем проживання.



Вона 20 лютого цього року звернулась до Бердичівська філія Житомирського обласного центру зайнятості, одразу повідомивши фахівця, що їй терміново потрібна робота. Перше ж видане направлення виявилось результативним. Більш того, працедавиця сказала Ларисі «так» після десятків попередніх відмов претендентам на цю вакансію. І вже 9 березня переселенка з півдня України зустрічала бердичівлян за прилавком магазина «Гурман».


Робота продавчині жінці подобається. Задоволена й підприємниця, адже як роботодавець, який надав місце праці внутрішньо переміщеній особі, вона має право на компенсацію частини виплаченої їй зарплати за перші два місяці роботи. Цією можливістю власниця магазину і планує скористатись.

Вчора

Сторінки:
Нагору