ТРА
Середа
1
20:42

​Поліцейські проводять уроки безпеки у ліцеях Житомирського району

Під час таких зустрічей правоохоронці розповідають школярам про безпеку в побуті та під час навчання, а також навчають розпізнаванню проявів насильства та можливим варіантам захисту. 27 листопада такий захід відбувся у Квітневому ліцеї, що на Попільнянщині.

Ювенальний інспектор розповів чотирикласникам про основи безпеки у школі та вдома. Поліцейський наголосив на важливості дотримання розпорядку ліцею та встановлених правил поведінки. Також спікер розповів ліцеїстам про необхідність виокремлення себе під час руху в темну пору доби.


Оскільки зустріч відбувалася у період Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», гість не оминув своєю увагою і тему булінгу, як окремої форми психологічного тиску в навчальних закладах. Під час обговорення чинників, що спонукають дитину до знущань та кпинів, учасники зустрічі дійшли до висновку, що багато проблем починаються з родини. Тож поліцейський розповів, яким чином розпізнати домашню тиранію та куди звертатися у кризових ситуаціях.


Окрім цього юні учасники зустрічі дізналися про основні функції правоохоронців і навіть роздивилися, як виглядає посвідчення поліцейського.


Наприкінці бесіди діти змогли приміряти на себе елементи службової амуніції гостя та зробити фото на згадку. Також кожен слухач отримав від поліцейського подарунок – світловідбиваючий флікер з побажаннями безпечного дозвілля.

Сторінки:
Нагору