КВІ
Вівторок
30
17:26

​Радомишльщина попрощалися із загиблим воїном та актором Василем Кухарським. ФОТО

Сьогодні, 11 грудня на Меморіалі Слави в м. Радомишль відбулося прощання із українським актором, захисником України Василем Кухарським. Як повідомляють в Радомишльській міській раді, віддати шану захиснику прийшли радомишляни, друзі, однокласники, побратими, колеги.

«Народився Василь 2 грудня 1981 року в м. Радомишль. Навчався у Ліцеї №1 ім. Тараса Шевченка.


У 2001 році закінчив диригентсько-хоровий відділ Житомирського музичного училища ім. Віктора Косенка за спеціальністю керівник хору, диригент, вчитель музики.



У 2005 році Василь закінчує Київський національний університет театру, кіно і ТБ імені Івана Карпенка-Карого.


З 2008 року був актором Київського академічного драматичного театру на Подолі. Знявся у десятках фільмів та серіалів, зокрема, в стрічці «Максим Оса та золото Песиголовця», де зіграв головну роль.



Мужнім козаком, безстрашним воїном був Максим Оса на екрані –і таким був Василь Кухарський у житті.


Із перших днів повномасштабної війни Василь Кухарський став до лав ЗСУ. Не вагаючись, він пішов добровольцем захищати свою родину, свою рідну землю від ворога. На фронті Герой з позивним «Актор» служив у першому стрілецькому батальйоні 67 ОМБр ДУК. Був молодшим сержантом стрілецького кулеметного взводу. Спочатку брав участь у бойових діях під Києвом, потім на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Нагороджений Золотим хрестом ЗСУ – нагородою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.


У вересні цього року Василь отримав важке поранення на фронті і весь цей час перебував у лікарні м. Києва. Рідні та друзі сподівалися, що Герой повернеться до життя… Але 7 грудня серце мужнього козака, відважного воїна, на жаль зупинилось…



Побратими називали Василя - «Актор». Вони згадують його як інтелігентну та толерантну людину, яка ніколи не пишалась своєю славою. Він завжди зберігав спокій, навіть у найважчих умовах бою. Завжди заспокоював і підтримував побратимів. За час проведення бойових операцій жоден воїн з підрозділу Василя не загинув. Бо його головним пріоритетом було збереження здоров’я і життя підлеглих.


На превеликий жаль, небесне воїнство поповнилось ще одним відважним Українським Серцем. Василь Кухарський став янголом-охоронцем для кожного, хто його пам’ятає та любить.


Люблячий син та брат, коханий чоловік, лагідний тато – таким він залишиться для родини назавжди.


Справжній син України, відданий товариш, мужній воїн з позивним «Актор»– таким він буде в пам’яті побратимів та друзів.


Видатний український актор театру й кіно, захисник землі української – таким пам’ятатимуть його колеги та українці.


Дякуємо тобі, ГЕРОЮ!


Герої вмирають.


Але пам'ять про них залишається у вдячній пам’яті людей на віки!», - йдеться у повідомленні.



Вчора

Сторінки:
Нагору