ТРА
Неділя
5
12:23

​У Бердичеві поліція перевіряє законність продажу ялинок

Правоохоронці Бердичівського райвідділу проводять передноворічні рейди у місцях торгівлі хвойними деревами. Поліцейські перевіряють у реалізаторів документи, які підтверджують законність їх товару. Наразі зафіксовано пів десятка порушень, пов’язаних із правилами торгівлі.

Практично щоденно дільничні офіцери та працівники сектору реагування патрульної поліції з середини грудня перевіряють місця можливого продажу ялинок та сосен. У більшості випадків їх продавці дотримуються вимог законодавства, однак є й порушення. Так, зафіксовано ігнорування правил торгівлі на ринках (ст. 159 КУпАП), торгівлю у невстановлених місцях (ст. 160 КУпАП) та порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів (ст. 152 КУпАП).


Тож поліцейські нагадують: для торгівлі ялинками та соснами необхідні такі документи:


- сертифікат походження деревця;

- накладна з лісництва;

- товарно–транспортна накладна;

- дозвіл на торгівлю.


На стовбурі кожного деревця повинен бути спеціальний чіп, на якому зберігається інформація про те, в якому регіоні і в якому лісництві вирубана ялинка, її сорт і якість.


Водночас поліцейські звертають увагу і на заборону продажу піротехнічних засобів. Під час цільових рейдів на території Бердичівської громади фактів реалізації феєрверків, салютів, петард та іншої піротехніки правоохоронці не зафіксували.


Водночас профілактичні заходи триватимуть і надалі, аби запобігти можливим порушенням.

Вчора

Сторінки:
Нагору