КВІ
Неділя
28
21:01

​У Черняхові підтверджено випадок сказу в свійського собаки

26 вересня 2023 року надійшло підтвердження випадку захворювання на сказ свійського собаки в смт Черняхів. Господар тварини звернувся за допомогою до ветеринарів, вважаючи, що тварина захворіла на якесь інфекційне захворювання.

Фахівці за рядом ознак запідозрили у тварини сказ. Лабораторне дослідження підтвердило цей діагноз. Тварина загинула. Як з’ясувалось, собака не був вакцинованим і контактував з господарями та іншими домашніми тваринами у цьому подвір’ї.


В зв’язку з цим, селище Черняхів визначено неблагополучним пунктом (епізоотичним вогнищем), а всі населені пункти в радіусі 10 км вважаються загрозливою зоною.


27 вересня за участі фахівців Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черняхівській селищній раді. Під час засідання затверджено План комплексних заходів щодо ліквідації хвороби, які проводяться в неблагополучних пунктах і загрозливих зонах, зокрема профілактичні щеплення собак і котів.

Вчора

Сторінки:
Нагору