ТРА
Четвер
2
09:03

​У Житомирі слідчі поліції завершили розслідування хабарництва посадовця держустанови системи МОЗ

Восени правоохоронці затримали службовця та його посередника відразу після одержання ними тисячі доларів хабара. Така сума вимагалась від кандидата на працевлаштування у держустанову. Нині обвинуваченим загрожує ув’язнення на термін від 5 до 10 років.

Розслідування провели детективи Слідчого управління ГУНП за участі оперативників Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та співробітників УСБУ регіону під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.


У вересні у м. Житомирі у ході слідчо-розшукових дій правоохоронці затримали виконуючого обов’язки генерального директора держустанови системи МОЗ та посередника-підприємця. 51-річний посадовець вимагав неправомірну вигоду у кандидата на посаду в держустанові, обіцяючи подальше успішне проходження співбесіди. Для отримання грошей чоловік залучив посередника, 68-річного житомирянина, який є близьким до сфери діяльності закладу.


Відтак обох викрили відразу після передачі неправомірної вигоди – тисячі доларів США.


Після проведення необхідних процесуальних дій слідчі поліції оголосили чоловікам про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а посереднику – ще й ч. 3 ст. 27 (Види співучасників) ККУ.


Обом загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років

Теги: хабар

Вчора

Сторінки:
Нагору