ТРА
П'ятниця
3
22:50

​У Житомирі в районі автовокзалу годину стояли тролейбуси: що сталося

Зранку 19 січня у Житомирі на вулиці Київській в районі автовокзалу утворився затор — тролейбуси зупинилися і не курсували упродовж години. В міському трамвайно-тролейбусному управлінні розповіли, що трапилася аварія.

Про те, що в районі автовокзалу утворився затор, о 9 ранку повідомив кореспондент Суспільного Дмитро Клименко. За його словами, в районі автовокзалу стояли понад 10 тролейбусів в обидва боки. Також ще до десятка тролейбусів стояли в районі "Глобала".


"Водійка тролейбусу 1Б сказала, що немає світла, а водій маршрутного автобуса №10 розповів, що порвали лінію. На дорозі хаос, маршрутки стоять посеред дороги", ­— розповів Дмитро Клименко.


Також затримувався рух приватного транспорту. Деякі пасажири громадського транспорту змушені були виходити та йти пішки.


У коментарі Суспільному керівник трамвайного-тролейбусного управління Сергій Лазарєв пояснив, що затор на автодорозі в районі автовокзалу стався через аварійну ситуацію з одним із тролейбусів — у нього відірвався затискач, який кріпиться до автоматичної стрічки, і троси впали на дорогу.


"Це сталося з тролейбусом, який курсує за маршрутом 1А на перехресті вулиць Київська та Східна. З метою безпеки водій тролейбуса загородив місце, куди впали троси, адже вони перебувають під напругою. А це і спричинило те, що всі тролейбуси, які слідували за ним у напрямку центру міста, зупинилися. Оскільки у цьому місті у цей час потужний міський трафік, то це і спричинило майже годинний затор", — розповів Сергій Лазарєв.


За його словами, аварійна ситуація з тролейбусом трапилася близько восьмої години ранку. Відразу на місце події виїхала аварійна бригада, яка за годину усунула несправність, і рух автомобілів та громадського транспорту відновився.


"Така ситуація на маршрутах міських тролейбусів трапляється часто, а взимку через перепади температур так і поготів. Якби таке трапилося в іншій частині міста, а не на центральній вулиці і не в годину пік, коли жвавіший міський рух, то затору не виникнуло б, і несправностей тролейбуса ніхто б не помітив", — сказав керівник міського ТТУ.

Вчора

Сторінки:
Нагору