ТРА
Вівторок
14
20:54

​Упродовж тижня до рятувальників Житомирщини надійшло близько 100 повідомлень про виникнення надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня по лінії Служби цивільного захисту «101» надійшло 98 повідомлень про виникнення різних надзвичайних подій, що стались на території області. Серед них 29 пожеж, на одній з яких травмовано людину. Цей неприємний випадок зафіксовано на Бердичівщині.

Жінка, намагаючись самостійно погасити пожежу, отримала опіки й потрапила до лікарні. До займання призвела злощасна жарина, яка випала з топкового отвору на підлогу.


Окрім пожеж, рятувальники здійснили 32 виїзди для проведення аварійно-рятувальних робіт та надання допомоги населенню й іншим службам. Зокрема, фахівці ДСНС тричі виїжджали для відкривання дверей приватних осель, на один випадок зрізання аварійних дерев, 23 виїзди здійснили для проведення аварійних робіт із знезараження об’єктів інфраструктури, ще 5 – для реагування на інші повідомлення. На Овруччині бійці ДСНС допомогли вибратись корові з водойми. А в Андрушівці рятувальники на надувному човні доправили на берег 21-річного чоловіка, який упав у річку Гуйва.


Також населення продовжує виявляти вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Упродовж минулого тижня піротехніками ДСНС в області знищено 17 боєприпасів, знайдених у різних районах регіону.


Загалом з початку року до Служби порятунку «101» вже надійшло 6232 повідомлення про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 375 осіб, що на 17% менше кількості загиблих в порівнянні з 2019 роком (2019 рік – 453 особи).

Вчора

Сторінки:
Нагору