ТРА
Субота
4
05:39

​Юрій Денисовець долучився до меморіальних заходів з нагоди дня народження Тараса Шевченка

Сьогодні, 09 березня, у м.Житомир відбувся меморіальних захід з нагоди 209-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, участь у якому взяв заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, а також заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники Житомирської міської ради, начальних закладів Житомирщини, громадськість та ЗМІ.

Учасники заходу поклали квіти до памятника Кобзарю, а також молодь Житомирщини представила присутнім театралізований перформанс з декламацією віршів Т.Г. Шевченка.





Довідково.

Тарас Шевченко – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.


Ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені багатьма мовами світу, його ім’ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім’я видатного сина українського народу – Тараса Шевченка.

Вчора

Сторінки:
Нагору