КВІ
Понеділок
29
11:11

​В лісах Ємільчинщини на порушників чатують фотопастки

10 одиниць спеціалізованого обладнання фото- і відеофіксації придбав і встановив у лісах Ємільчинський держлісгосп. Ця техніка має допомогти лісівникам боротися з лісопорушеннями.

Адже фото- і відеопастки можуть працювати автономно тривалий час, а їх технічні характеристики дозволяють розглянути в хорошій якості особи тих, хто потрапляє в поле їх видимості, а також реєстраційні номери автомобілів.


Нині обладнання встановили в потенційно найпроблемніших місцях, де можливе викидання сміття, самовільне рубання дерев, а також незаконне полювання. Проте час від часу місця розташування пасток будуть змінюватися. Про роботу засобів в лісі попереджають інформаційні знаки.


Кожен, хто з будь-яких причин перебуває у лісі, повинен знати і розуміти, в цей момент він може потрапити в поле зору встановленої лісгоспом камери відеоспостереження, котра дозволяє встановити та притягнути до відповідальності порушників лісового законодавства. Відтак всі неправомірні дії тягнуть за собою солідні штрафи.


Проте, фотопастки фіксують не лише лісопорушення, а й досить цікаві кадри з життя лісових мешканців. Найближчим часом підприємство планує мережу фото- та відеонагляду за лісами розширювати.


Нижче ділимось з світлинами та відео з життя лісу,які були відзняті на фотопастку.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору