ТРА
Четвер
2
03:27

​В Овручі нетверезий водій намагався уникнути відповідальності за допомогою хабара

Увечері 10 січня інспектори сектору реагування відділу поліції №1 Коростенського райуправління зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «Ford Transit». За кермом перебував 44-річний житель Овруцької громади. Поліцейські помітили, що чоловік має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці запропонували водієві пройти відповідну перевірку, однак той відмовився. Відтак інспектори проінформували його про складання адміністративних матеріалів (ст. 130 КУпАП). Для цього чоловіка доставили до поліційного відділу.


У службовому кабінеті водій запропонував поліцейським гроші, аби «вирішити проблему». Відтак факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою. Докази протиправного діяння вилучені.


До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 17 000 до 68 000 гривень або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.


Також нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП передбачено покарання у вигляді накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Теги: Овруч

Вчора

Сторінки:
Нагору