ТРА
Вівторок
28
01:51

​В Житомирі чоловік вбив військового і розкидав частини тіла по місту

Поліція затримала 37-річного житомирянина, який 9 січня під час конфлікту вдарив військового ножем. Вбивши чоловіка, він розчленував і розкидав частини його тіла по Житомиру. Поліція також встановила особу вбитого.

Про це 8 лютого на брифінгу сказав начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олег Трачук.


За його словами, поліцейські попередньо з’ясували, що 37-річний житомиряни разом із потерпілим розпивали алкогольні напої у квартирі підозрюваного. Виник конфлікт, в результаті якого 37-річний чоловік кухонним ножем наніс потерпілому декілька ударів в шию. А щоб приховати вбивство, у ванній кімнаті своєї квартири за допомогою сокири, пилки та ножа розчленував тіло знайомого.


Пізніше фрагменти тіла, одяг свій та вбитого викинув вздовж річки неподалік будинку. А власне помешкання відмив від слідів крові.

За словами Олега Трачука, правоохоронці одразу не розуміли ані місця вчинення злочину, ані місця, де було знайдено кінцівку. Для пошуків задіяли дрони, кінологів. Врешті оперативники розшукали рештки тіла. Деякі відокремлені рештки знаходились у річці поруч з житловими будинками, тому до слідчих дій були залучені водолази.


"Після того, як знайшли голову, почалася ще більш кропітка робота на впізнання особи загиблого. Проведений аналіз всіх зниклих безвісти на території області і України, співставлення ДНК результатів не дали, не було жодних осіб, подібних до особи, яка була у нас. Врешті вдалося з’ясувати особу загиблого. Це 32-річний житомирянин, військовослужбовець, який приїхав у відпустку. Сім’я його вважала, що він повернувся у зону проведення бойових дій, тому не заявляла про безвісти зникнення даної особи", — розповів Олег Трачук.


Водночас криміналісти використовували генетичний аналізатор "ANDE 6C". В ході оперативно-розшукових дій оперативники управління карного розшуку поліції області встановили особу причетну до вбивства – 37-річного жителя обласного центру.


6 лютого слідчі слідчого управління поліції області затримали 37-річного житомирянина. Того ж дня у його помешканні поліцейські провели обшук, де й виявили сліди крові та знаряддя вбивства.


7 лютого поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні умисного вбивства — частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Того ж дня за погодженням з Житомирською обласною прокуратурою підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.


За вчинення умисного вбивства передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору