КВІ
П'ятниця
26
07:50

​Володимир Литвин: Верховна Рада повинна ухвалити “Чорнобильський кодекс законів”

“Має бути відшкодування за той період, коли люди не отримали відповідні кошти. Я вважаю, що Верховна Рада повинна врешті-решт ухвалити так званий “Чорнобильський кодекс законів”, який би чітко уніфікував права та можливості, на які заслуговують ліквідатори Чорнобильської катастрофи” - заявив Володимир Литвин під час візиту у Житомирську міську лікарню №2.

За його словами, раніше про чорнобильців згадували лише перед 26 квітня. Зараз не роблять і цього, тому що тема подій на Сході України витіснила проблеми ліквідаторів. Хоча, нещодавно Конституційни суд визнав неконституційним зменшення мінімального розміру пенсій для чорнобильвців. Тож найближчим часом парламантарії повинні ухвалити документи, які дозволять повернути невиплачені кошти.


Разом з тим, Володимир Литвин звернувся до всіх, чиї сім’ї не оминула Чорнобильська трагедія.


“Складаю щиру подяку кожному чорнобильцю-ліквідатору. Усім, кого доля зробила чорнобильцем, за те, що ви вистояли і, наперекір усьому, не зламалися, що ви зберегли себе, свій рід, свої серця і душі не озлобленими, а відкритими й чистими для родин, для України.


Низький уклін усім, хто боровся зі страшною ядерною стихією. І переміг.


Світла пам'ять усім, чиє життя передчасно обірвала чорнобильська катастрофа”.

Вчора

Сторінки:
Нагору