КВІ
Вівторок
30
17:25

​Жительки Ружинської громади на Житомирщині готують домашні страви для воїнів ЗСУ на фронт

В селі Ягнятин Ружинської громади 13 місцевих жительок готують домашню їжу для військовослужбовців Збройних сил України. Продукти жінкам привозять волонтери з сусіднього села Верхівня.

Про це Суспільному розповіла жителька села Ягнятин Надія Іващук.


"Готуємо все: і птицю, і биточки, і бублики, і котлети, і вареники, і вермішельку, і макарони по-флотськи", — розповіла Надія Іващук.


"Бублики ми начиняємо гарненько м'ясом на два боки, щоб було більше м'яса, ніж бублика. Потім ми його обсмажуємо в клярі, складаємо в чугунний казанок, так як в нас у селі робили, притушуємо і фасуємо", — пояснила Людмила Оксимчук.


"Була в нас жінка одна. У неї чоловік пропав безвісти. Вона передала сюди вісім живих гусей. Ми їх тут порізали, поскубли, позапікали і відправили нашим хлопчикам. Люди долучаються, люди стараються", — сказала місцева жителька Ольга Опанасенко.


Олена Оксимчук розповіла, що організувала у своєму домі цех з приготування їжі, щоб підтримати військовослужбовців.


"Зробила це, щоб не соромно було дивитися дітям в очі, щоб не соромно було перемогу святкувати", — наголосила Олена Оксимчук.


Місцева жителька Катерина Щерба разом із сусідами готує голубці, сало з часником, пиріжки з лівером. Жінка розповіла, що у ЗСУ служить її зять і два онуки.


"Один онук поранений був. А це ось з Авдіївки вийшли — третя штурмова бригада. Кожного дня чекати дзвінка — це дуже важко", — сказала Катерина Щерба.


Ольга Алєксєєва — переселенка з міста Сіверськ Бахмутського району. Вже понад рік вона живе в Ягнятині. Жінка каже, що допомагає сусідкам готувати їжу військовослужбовцям.


"Втікали від війни. Кицьку, собаку привезли з собою. Сусіди в мене всі дуже гарні, прийняли нас дуже добре. І тепер ось ходжу до Каті, допомагаю", — розповіла Ольга Алєксєєва.


Катерина Щерба додала, що вся їжа — свіжа. Вранці все готують, фасують, а ввечері волонтери доправляють страви військовослужбовцям.

Вчора

Сторінки:
Нагору