ТРА
Четвер
2
08:47

​Житомирські рятувальники провели заходи для вихованців таборів

З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій за участі дітей під час літніх канікул фахівці ДСНС завітали до вихованців музичної школи «Гармонія», що в місті Житомир.

Для дітей, які там відпочивають у таборі, рятувальники провели бесіду з безпеки життєдіяльності, ознайомили із правилами безпечного відпочинку на воді та на природі. У процесі заходу надзвичайники звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, а також підозрілих предметів, щоб уникнути трагічних наслідків. Всі учасники табору згадали для себе номер, за яким необхідно негайно дзвонити у випадку виникнення надзвичайних подій – «101». Крім цього, фахівці Служби порятунку закликали не нехтувати сигналом «Повітряна тривога». Якщо лунає довгий сигнал сирени необхідно терміново йти до найближчого укриття.


Також юні учасники заходу позмагались у вікторинах та тематичних іграх від психологів ДСНС.


Вихованці табору мали можливість не тільки оглянути пожежний автомобіль та наявне там аварійно-рятувальне обладнання, а й відпрацювати навички пожежного-рятувальника.



А на завершення хлопці й дівчата мали змогу загасити умовну пожежу разом із рятувальниками та сфотографуватися на фоні червоно-білої машини.


Зустріч зі справжніми вогнеборцями неабияк зацікавила дітей і вони наввипередки задавали різні питання про їхню професійну діяльність. Бесіда виявилася цікавою та повчальною для дітлахів, адже отримані знання можуть знадобитися їм у повсякденному житті.


Аналогічний захід був проведений у читацькому таборі на базі Новочорнорудського будинку культури Бердичівського району та в дитячій бібліотеці міста Бердичів.

Вчора

Сторінки:
Нагору