КВІ
Неділя
28
08:13

​Віталій Бунечко​: Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

Сьогодні, 18 травня, ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Це нагадує нам про жахливий злочин радянського режиму, який стався під час Другої світової війни. Депортація кримських татар, розпочата в цей день у 1944 році, призвела до катастрофічних наслідків – понад 30 тисяч людей загинули від голоду, хвороб та виснаження.

Радянська влада десятиріччями не визнавала цього злочину. І не давала можливості кримським татарам повернутися на свою рідну землю. Як ми бачимо, гідні послідовники радянських злочинців і зараз продовжують кривавий режим попередників. З початком окупації Криму Росією у 2014 році, саме кримськотатарський народ одним з перших став об’єктом переслідування російського окупаційного режиму.


Тисячі кримських татар та українців в Криму були змушені покинути свої домівки через репресії, позбавлення прав на культурну та мовну ідентичність, можливості зберігати релігійні традиції.


Те саме ми бачимо на територіях, окупованих після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Біль кримськотатарського народу є нашим спільним болем. Ми ніколи не забудемо і не пробачимо злочини радянського та нинішнього російського режимів. Ми точно відновимо історичну справедливість, коли багатонаціональний український народ буде жити на своїй рідній землі у вільній незалежній Державі.


Переконаний, що окупантів та керівників – держави-терориста, винних у геноциді українського народу, зокрема й кримських татар чекає суд та покарання, на яке вони заслуговують.


Пам’ятаймо нашу історію, шануймо героїв та діймо разом задля нашої Перемоги!


Начальник Житомирської ОВА

Віталій Бунечко

Вчора

Сторінки:
Нагору