БЕР
Вівторок
19
04:31

​Парламентський комітет екології підтримав пропозиції Анжеліки Лабунської

Цирки з тваринами – пережиток середніх віків. І Україні час позбутися цього рудименту минулого. Як стало відомо Бердичів BIZ, 30 жовтня відбулося засідання парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування, на якому було розглянуто законопроект 0870 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни та флори згідно міжнародних угод)”.

Він має давню історію, був зареєстрований ще у минулому скликанні, у 2016 році – проголосований у першому читанні, однак з тих під на подальший розгляд в зал засідань не виносився.


Нинішнім складом екологічного комітету було підтримано ряд законодавчих пропозицій до Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” щодо гуманізації відношення до тварин та захисту їх прав. Автор ініціатив – народна депутатка Анжеліка Лабунська.


Мова йде про:

– заборону використання тварин у цирках, у тому числі стаціонарних, пересувних, цирках-шапіто та інших, незалежно від форми власності;

– передачу тварин, які утримуються та використовуються у діяльності цирків та перебувають на їх балансі, до установ природно-заповідного фонду (режим діяльності яких дозволяє утримання таких тварин) або зоопарків (здійснюється у порядку, що встановлюється центральним органом виконавчої влади у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки);

– заборону надання фото- та відеопослуг з використанням тварин у населених пунках та жебракування з ними;

– заборону використання електрошоку, вогню, гострих предметів, голодування, нанесення ударів при дресируванні тварин та використання піротехнічних засобів при організації дозвілля з тваринами.


Надалі законопроект має бути винесений у зал засідань парламенту та підтриманий депутатським корпусом. Прийняття відповідних заборон на загальнодержавному рівні сприятиме захисту тварин від жорстокого поводження та призведе до зменшення обсягу вилучення диких тварин з природніх умов та їхнього переміщення у неволю.

Вчора

Сторінки:
Нагору